LİSE BİLİŞİM TEKNOLOJİ ALANI HAKKINDA TÜM BİLGİLER

Meslek lisesi eğitimlerinde 9. sınıf ortak dersler yani kültür dersleri olarak işlenmekte. 9. sınıfın 2. döneminde okulun son aylarına doğru bölüm seçimi hakkında seçenekler sunmaktalar. Siz bölümler hakkında yeterli bilgiye sahip olduktan sonra artık gönül rahatlığıyla istediğiniz bölümü seçebilirsiniz.

 Eğer Bilişim Teknoloji Alanı seçtiyseniz veya seçmek istiyorsanız sayfamdan yararlanabilirsiniz.

10.Sınıf Alan Dersleri;


1-) Bilişim Teknoloji Temelleri: Bu ders bilgisayarın temel donanım birimleri ve işletim sistemleri bakımından konulu bir derstir. 10.sınıf için bilişim teknoloji alanı bölümünün dört saatlik olan bir baraj dersidir. Baraj dersi olan bir dersten geçmek için en az geçme notu ve geçme notunun üzerinde ortalama notunuz olmalı. Ortalama geçme notu da 50'dir.




2-) Paket Programlar:  Bu ders ofis programlarını öğrenmek amaçlı olan bir derstir. Ofis programları kelime işlemci programlarıdır. Ofis programlarında öncelik olarak Microsoft Word Belgesi öğretilir. Daha sonra Microsoft PowerPoint Sunusu, son olarak da Microsoft Excel ofis programları öğretilir.

Microsoft Excel:





Microsoft PowerPoint:






Microsoft Word:







3-) Programlama Temelleri: Bu temel programlama dilinin temeli verilir programlama dili olarak C# yazılım programı kullanılır.





4-) Mesleki ve Teknik Resim: Bu ders herhangi bir ürünü üretim aşamalarında yol göstermek için öğretilinilen bir meslek dersidir.






5-) Temel Elektronik ve Ölçme:  Bu derste doğru akım, alternatif akım, devre, analog devre elemanları gibi konularda ders işlenmektedir.





















11.Sınıf Alan Dersler;

 1-) Grafik Animasyon ve Tasarım Dersi:  Bu ders görsel kullanarak örneğin; (Photoshop, Firewoks) gibi görsel çalışmaların yapıldığı bir derstir. Haftalık olarak iki saatlik bir derstir o yüzden puan bakımından çok fazla kredili bir ders değildir ama eğer dönem sonu veya yıl sonu belge almak istiyorsanız bu dersten de geçmeniz gereklidir. 







2-) Elektronik Uygulamaları Dersi:Bu derste elektrik devrelerin ve devre elemanlarının teorik olarak anlatımı ile bu devrelerin uygulamalı olarak gösterilmesi dersin kapsamını oluşturur. Lehimleme, baskı devre çıkarma, breatboard kullanarak devre oluşturma ve ardunio kullanarak devre tasarlama dersin kapsamında yer alır. Haftalık olarak dört saatlik  bir derstir. Genel olarak puan getirisi yüksek diyebilirim.













3-) Sistem Bakım ve Onarım Dersi: Bu ders bilgisayarın donanım birimlerinin bakımı ve onarımı ile düzgün çalışmasını sağlayan içerikler yazılımsal hataları, düzeltme ve kontrol etme, bilgisayarın düzenli olarak çalışmasını sağlama içeriğine sahip olan derstir. Alan derslerinin en çok kredili yani puan yönünden en çok puan getirecek dersidir. 11. Sınıfın alan derslerinin baraj dersidir ve 8(sekiz) saatlik bir derstir. Ortalama en az geçme notunuz 50 ve 50'nin üzerinde bir not olması gerekir. Bu dersten kaldığınız taktirde sorumlu olarak geçiyorsunuz yani bir sonraki sene bu dersi geçmek zorundasınız. Geçemediğiniz takdirde 12. sınıfın sonunda diploma alamıyorsunuz. Okuldan mezun olsanız bile yılda iki kez sorumluluk sınavına girme hakkınız oluyor, 1. dönem ve 2. dönem olmak üzere iki hakka sahip oluyorsunuz. Eğer 1. dönemde ki sınavda geçtiniz diyelim sorumluluğunuz kalkmış olur ve diplomanızı alırsınız. Size tercihim okul bitmeden baraj derslerinizden geçmeniz.








4-) Web Tasarım ve Programlama Dersi: Bu ders (HTML- CSS) gibi kodları kullanarak sıfırdan web sayfası yapıldığı bir derttir. Haftalık dört saatlik bir dersttir. Puan getirisi ve kredisi elektronik uygulamaları dersi ile aynı puanlamaya sahiptir. 










12-) Sınıf Alan Dersleri: Arkadaşlar 12. sınıf da hafta'nın iki  günü okula gidiyorsunuz, geri kalan üç gün boyunca stajyerlik yapıyorsunuz. Ondan dolayı haftanın iki gününde de alan derslerinden sadece iki saatlik bir ders görüyorsanız geri kalan ders saatlerinde ise zorunlu ve seçmeli olan kültür derslerinizi görüyorsunuz. Gelelim iki saatlik olan alan dersimize; 

 1-) Açık Kaynak Dersi: Bu ders  işletim sistemi,  linux, sistem kurulumu,  xwindow, masa üstü kısa yolları ( crtl+alt+del) vb. gibi modem bağlama... ve buna benzer birçok konu ve program. Yani kısacası iki yıl boyunca işlediğiniz derslerin işlediğiniz konuların tam ve tam ve ince detayına kadar işlenilen derstir. Evet biliyorum haftada sadece iki saatlik olan bir ders nasıl bu kadar konu işlenebilsin diye kafanızda soru işaretleri oluşmuş olabilir. Buda arkadaşlar üzerlerinden kısa kısa özet halinde anlatılıp geçiliyor zaten.




Yorumlar

  1. Yapılmış olan güzel açıklamanız için Teşekkür Ederim.

    YanıtlaSil
  2. Yapmış olduğunuz açıklama için teşekkür ederim. Çok yardımcı oldunuz :)

    YanıtlaSil
  3. 11.sınıfım web tasarım dersi baraj ders mi . yapamıyorum

    YanıtlaSil

Yorum Gönder